Donirana oprema Kantonalnoj bolnici Zenica

780

U sjedištu Zeničko-dobojskog kantona u Zenici 01.decembra potpisan je Protokol o donaciji opreme  kompanije Howon Otomotiv Insaat Malzemeleri Filtre Sistemleri Sanayi Ve Ticaret iz općine Kartepe, Republika Turska, za Službu za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica. Vrijednost donacije je oko 490.000 eura.

Protokol o donaciji su potpisali premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i gradonačelnik Grada Zenica Husejin Smajlović sa predstavnicima donatora i turske Općine Kartepe (Cem Kurtis, direktor i Huseyin Uzelmez, načelnik).
Partneri u realizaciji projekta su firma „Ari Medikal“ Sarajevo koja će obaviti tehnički dio posla, dopremu i montiranje  donirane  opreme i “Merhamet” MDD BiH.

Govoreći o značaju donacije gradonačelnik Smajlović je kazao da su prije četiri mjeseca obavljeni prvi razgovori sa načelnikom turske Općine Kartepe, Huseyinom Uzulmezom i od tada su vođene konkretne aktivnosti u okviru ovog projekta.
Načelnik Općine Kartepe, Uzulmez najavio je i pomoć za Općinu Bihać sa kojom će uskoro biti potpisan protokol o bratimljenju. Načelnik Uzulmez je kazao novinarima da ovo nije  i posljednja donacija zeničkoj bolnici. Na spisku opreme nalaze se 52 artikla koja će biti od velike koristi  Službi za ženske  bolesti u Kantonalnoj bolnici, potvrdio je dr. Skomorac. Isporuka kompletne opreme trebala bi biti okončana do 25. januara 2016. godine.
Predstavnici donatora i partneri u realizaciji projekta obišli su Kantonalnu bolnicu u pratnji premijera Miralema Galijaševića i gradonačelnika Husejina Smajlovića. Domaćin im je bio direktor Bolnice dr. Rasim Skomorac.

 

Komentari

komentara