NaslovnicaBiHDom naroda PS...

Dom naroda PSBiH sljedećeg tjedna o ukidanju akciza na gorivo

Građani Bosne i Hercegovine uskoro bi mogli gorivo plaćati jeftinije, ako konačno za to bude političke volje na Domu naroda državnog parlamenta.

Danas je bilo, pa je Povjerenstvo za financije i proračun, bez obzira na žustru raspravu i neslaganja, prihvatilo izmjene Zakona o akcizama na gorivo, a Zajedničko povjerenstvo za usuglašavenje izmjene Zakona o PDV-u.

Tako će izaslanici početkom sljedećega tjedna glasovati za ukidanje akciza prema SDP-ovu tekstu iz ožujka, čime bi gorivo do daljnjeg pojeftinilo za 40 feninga po litru, a razmatrat će i SDS-ov prijedlog o ukidanju PDV na osnovne životne namirnice, a da za luksuznu robu umjesto sadašnjih 17 bude povećan na 22%.

No, s obzirom na to da su zakoni dugo u paralemntarnoj proceduri, paradoks je što bi izmjenjena stopa o PDV-u važila samo do konca ove godine.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.