Lokalne TemeBlago sniženje: Prosječna cijena benzina u Visokom 2.58, a dizela 2.72 KM...

Blago sniženje: Prosječna cijena benzina u Visokom 2.58, a dizela 2.72 KM po litru

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Građani Visokog od ponedjeljka plaćaju niže cijene goriva na benzinskim pumpama.

Naime, prema podacima Federalnog ministarstva trgovine, prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u Federaciji BiH za Premium bezolovni benzin je 2,58 maraka po litru, dok je za dizel 2,72 marke po litru.

Ove cijene su niže u odnosu na prošlu sedmicu, kada je prosječna cijena Premium bezolovnog benzina bila 2,59 maraka po litru, a dizela 2,74 marke po litru. Razlog za pad cijena je sniženje cijene od 0,05 maraka po litru za oba derivata koje je evidentirano na 375 benzinskih pumpi u Federaciji BiH u periodu od 17. do 20. novembra.

Međutim, cijene goriva se razlikuju od mjesta do mjesta, pa tako stanovnici Visokog mogu naći i jeftinije i skuplje varijante. U Visokom se cijena Premium bezolovnog benzina kreće od 2,41 do 2,91 marku po litru, dok se cijena dizela kreće od 2,56 do 2,96 maraka po litru.

Podjećamo, da bi građani lakše pratili i upoređivali cijene goriva na različitim benzinskim pumpama, Federalno ministarstvo trgovine je u junu 2019. godine kreiralo besplatnu mobilnu aplikaciju za građane pod nazivom ”FMT FBiH oil info”.

Ova aplikacija omogućava građanima da dobiju sveobuhvatne i pravovremene informacije o maloprodajnim cijenama naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play Store i App Store.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE