NaslovnicaLokalne TemeCrveni krst V...

Crveni krst Visoko: Prikupljene 52 doze krvi

U povodu obilježavanja Nedjelje/Tjedna Crvenog krste i Crvenog polumjeseca i Dana policije MUP-a Ze-do kantona Crveni krst Grada Visoko, u saradnji sa Transfuzijskim centrom KB Zenica i MUP-om Ze-do kantona uspješno je proveo akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 64 davalaca krvi, od čega je 18 pripadnika PU Visoko iz Visokog, Olova i Vareša, a krv je dalo ukupno 52 davalaca.

“Uz pridržavanje preporučenih higijensko-epidemioloških mjera, ova akcija je ocijenjena veoma uspješnom. Zahvaljujemo se svim dobrovoljnim davaocima krvi, osoblju, volonterima Crvenog krsta i direktoru Franjevačke klasične gimnazije Visoko fra Ivanu Nujiću. Zahvaljujemo se sponzorima ove akcije koji su obezbijedili obroke i pakete zahvale za davaoce krvi”, poručili su iz visočkog Crvenog krsta.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.