ZDKCrna hronikaU akciji SIPA-e u Zenici priveden i direktor kantonalne bolnice Tarik Zulović

U akciji SIPA-e u Zenici priveden i direktor kantonalne bolnice Tarik Zulović

U jutrošnjoj akciji SIPA-e u Zenici prilikom pretresa Kantonalne bolnice Zenica na saslušanje je priveden i direktor ove ustanove Tarik Zulović.
Pripadnici SIPA-e jutros su u zeničkoj bolnici pretresali kancelarije koje koristi direktor i uposlenica menadžmenta bolnice Aida Halać, inače i vijećnica u Gradskom vijeću Zenica (BHI – Kasumović Fuad) kojoj je SIPA uz asistenciju MUP-a ZDK pretresla i teretanu koja je u njenom vlasništvu.

Halać i Zulović bi trebali biti privedeni na saslušanje u službene prostorije SIPA-e, a za sada nije poznato u kojem svojstvu i zbog čega su obuhvaćeni ovom akcijom.

U akciji SIPA-e “Black Tie 2” po nalogu Tužilaštva BiH danas su privedene ukupno 22 osobe.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE