BiHCrnadak: Neprihvatljive izjave lidera koje dovode u pitanje održavanje izbora

Crnadak: Neprihvatljive izjave lidera koje dovode u pitanje održavanje izbora

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak komentirao je ovosedmične pregovore političkih lidera o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine ocjenjujući da su izjave koje dovode u pitanje redovno održavanje općih izbora u BiH veoma opasne i potpuno neprihvatljive.

Crnadak kaže da se, bez obzira na povišenu političku temperaturu u Federaciji BiH, mora sačuvati hladna glava i ne smije ugrožavati osnovni temelj demokratije u BiH, a to su redovnost i sigurnost održavanja izbora svake četvrte godine, prve nedjelje u oktobru.

Pozvao je kolege iz Federacije BiH da budu odgovorni i da se uzdrže od izjava i akcija usmjerenih prema blokiranju održavanja izbora u oktobru, saopćeno je iz Informativne službe PDP-a.

On je rekao da bi nasilno oduzimanje prava narodu da bira vlast moglo imati nesagledive političke i sigurnosne posljedice u BiH, jer se u tom slučaju otvaraju vrata za razne scenarije, koji mogu voditi i do političkih protesta i nemira.

Ističe da narod želi na izborima da zaustavi ekonomsko uništenje i međunarodnu izolaciju Republike Srpske, te da konačno oslobodi svoje institucije, koje godinama rade samo za jednog čovjeka i za jednu stranku.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE