BiHCrnadak: Problem koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Crnadak: Problem koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Opozicija ne vodi nikakvu harangu protiv Dodika, nego žestoko brani Narodnu skupštinu i Republiku Srpsku jer nisu ljudi ginuli u ratu da bi SNSD ovo radio od najvažnije narodne institucije. Rekao je to Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, reagujući na izjave predsjednika SNSD Milorada Dodika.

– Pozivam Dodika da prestane iznositi neistine, zaista je neprikladno za njegove godine, jer zaključak NSRS da se neće usvajati drugi zakoni dok se ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH jeste prekršen i to upravo od Dodika i SNSD – istakao je Crnadak.

Ali, dodaje Crnadak, kad su već prekršili zaključak da bi dobili pare za kumovu zgradu, ja ih pitam zašto zakon o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija ne usvoje u Domu naroda, gdje imaju potrebnu većinu sa svojim strateškim partnerom HDZ.

– Hajde, patriote, ako vam je stalo do Srpske usvojite zakon u Domu naroda, pa ćemo se svi zajedno boriti da prođe i u Predstavničkom domu – poručio je.

Crnadak kaže da, što se tiče pravnog problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH, to zaista jeste njegov problem i nije u redu da cijelu Republiku Srpsku povezuje sa tim.

– Nažalost, on ima problem i sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci, koje je Dodikovu krivičnu prijavu protiv Šmita za lažno predstavljanje proslijedilo u Sarajevo i nije podiglo optužnicu. Šmit je više puta boravio u Republici Srpskoj i predstavljao se kao visoki predstavnik, čime je eventualno krivično djelo počinio u Republici Srpskoj i mogao je biti procesuiran od tužilaca u Republici Srpskoj – rekao je Crnadak.

Dodao je da su, komentari da oni koji nisu glasali za zaključke NSRS nemaju pravo kritikovati njihovo kršenje, toliko glupi, da je na njih teško odgovoriti.

– Kad se nešto usvoji, onda je to obavezujuće za sve, i za one koji su glasali i za one koji nisu. Po njihovoj logici, ko nije glasao za zakon o saobraćaju ne mora poštivati ograničenje brzine i može ulaziti u jednosmjerne ulice – zaključuje Crnadak – saopćio je PDP.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE