BiHCrnadak: Vrata EU-a će brže otvoriti bh. slučaj Sanader

Crnadak: Vrata EU-a će brže otvoriti bh. slučaj Sanader

Posjetu visoke delegacije Evropske unije na čelu sa Ursulom von der Leyen komentarisao je i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak. Tokom posjete čuo se dosta hladan rječnik, načelne poruke, primjećuje se da nije bilo optimistične energije i da je često naglašavano da ima mnogo, ali baš mnogo posla da se uradi ako želimo otvaranje pregovora u martu, kaže Crnadak. Tvrdi da će vrata brže otvoriti bh. slučaj Sanader.

„Ljudi moraju da znaju da isključivo od rezultata zavisi hoće li biti otvaranja pregovora. Također, ako želimo otvaranje pregovora, BiH mora imati jednu veliku optužnicu za visoku korupciju, protiv nekog ‘političkog kapitalca’, nekog bh. Sanadera. Ukrajina, koja je u ratu, samo u prošloj godini je podigla 82 optužnice protiv svojih visokih funkcionera, njih 203. A BiH nula optužnica protiv nula funkcionera“, kazao je Crnadak.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE