NaslovnicaPreporukaCrna Gora rea...

Crna Gora reagovala na mogućnost oduzimanja bodova koje je Konstrakta osvojila na Eurosongu

Špekuliše se o brojnim problemima prilikom glasanja na ovogodišnjem Eurosongu, a neki mediji su naveli da bi Konstrakti mogli biti oduzeti bodovi. Povodom toga se oglasio tim Crne Gore.

Naime, partner Europske radiodifuzne unije (EBU), koji vrši monitoring nad glasanjem tokom o nepravilnostima glasanja na Eurosongu, naveo je da su uočene nepravilnosti u glasanju šest zemalja. Međutim, nije navedeno o kojim zemljama je riječ, prenosi Beta.

Mnogi smatraju da je problem u “komšijskom glasanju”, s obzirom na to da su, između ostalog, Hrvatska i Crna Gora predstavnici Srbije Konstrakti dale 12 bodova.

Srbijanski mediji navode da bi zbog toga Konstrakti mogli biti oduzeti bodovi koje je dobila od komšija. Tim Crne Gore je objavio saopćenje u kojem je navedeno da je glasanje u studiju Radio-televizije Crne Gore “proteklo u redovnoj proceduri i da ga je nakon toga ovjerio EBU” te da ne vide razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti. Dodali su da čekuju detaljan odgovor EBU.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić kazao je za TV Vijesti da je pisao EBU i tražio objašnjenje. On je rekao da će, ukoliko se potvrdi da je crnogorski žiri isključen, pokrenuti proceduru u skladu s tim i o svemu blagovremeno obavijestiti javnost.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.