SportOstali sportoviMininogometna reprezentacija BiH saznala protivnike u skupini Europskog prvenstva

Mininogometna reprezentacija BiH saznala protivnike u skupini Europskog prvenstva

Žrijeb grupa Evropskog mininogometnog prvenstva “EMF Euro 2024 Sarajevo”, koje će biti održano od 1. do 9. juna ove godine u dvorani “Mirza Delibašić” Centra Skenderija, obavljen je u Vogošći.

Voljom žrijeba reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u grupi A, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Slovenije i Albanije.

Selektor mininogometne reprezentacije BiH Samir Mekić se nadao da neće u grupi igrati protiv selekcija iz regiona, ali očekuje da će BiH pokazati snagu na ovom tekmičenju i ostvariti dobar rezultat.

– Mi ćemo nastupiti sa novom ekipom i očekujemo da ćemo proći grupu, a sve više od toga ćemo gledati kao veliki uspjeh za nas. Za BiH će nastupiti većinom igrači iz domaće lige, uz nekoliko provjerenih profesionalnih nogometaša. Nadamo se dobrom prvenstvu i rezultatu, želimo da pokažemo da vrijedimo – kazao je Mekić.

Na takmičenju će učestvovati 24 europske mininogometne reprezentacije, a titulu prvaka brani ekipa države Azerbejdžan.

Potpredsjednik Organizacionog odobra i potpredsjednik Udruženja “Mininogomet” Ervin Blažević napominje da će BiH krajem aprila u Podgorici igrati pripremne mečeve sa rivalima iz grupe EMF-a Crnom Gorom i Albanijom.

– Tamo ćemo vidjeti gdje je tačno naša reprezentacija u odnosu na rivale. Moramo se dobro pripremiti kako bi u Skenderiji igrali na najvišem mogućem nivou. Očekujemo zanimljivo prvenstvo i punu dvoranu. Želimo da sve reprezentacije iz Sarajeva ponesu lijepa sjećanja – izjavio je Blažević.

U grupi B EMF Eura 2024 nastupt će selekcije Kazahstana, Ukrajine, Engleske i Grčke,

-u grupi C će igrati Slovačka, Češka, Španija i Hrvatska. Grupu D sačinjavaju selekcije Rumunije, Mađarske, Poljske i Turske,

-u grupi E nastupaju Bugarska, Srbija, Gruzija i Portugala,

-dok će u okviru grupe F snage odmjeriti Azerbejdžan, Francuska, Italija i Austrija.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE