NaslovnicaSvijetCrna Gora pro...

Crna Gora protjerala 28 stranih državljana jer su radili za interese stranih službi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore i Agencija za nacionalnu bezbjednost uskratili su boravak i zabranili ulazak u Crnu Goru za 28 stranih državljana koji su, kako je saopšteno, radili za interese stranih službi.

Iz MUP-a je saopšteno da su, kroz operaciju koju je izvela ANB, te osobe indicirane kao nosioci malignog uticaja provedenog za interese stranih službi.

“U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode MUP i ANB, a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će MUP i ANB će, zajedno sa ostalim crnogorskim institucijama, nastaviti da prate bezbjednosne rizike.

“I u skladu sa tim preduzimati sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite nacionalne bezbjednosti i interesa Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Visoko.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.