Naš prijedlog za ukusan doručak.
Sastojci:
2 velike kašike zobenih pahuljica
100 ml mlijeka
1 kašika lanenog brašna
1 kašika kakao praha
1 kašika smeđeg šećera
¼ kašike cimeta
prstohvat soli
pavlaka za šlag
Postupak: U posudicu s poklopcem staviti zobene pahuljice, mlijeko, laneno brašno, kakao prah, šećer, cimet i prstohvat soli te snažno protresti kako bi se svi sastojci sjedinili.
Zobenu kašu ostavite u frižideru preko noći, ili barem na nekoliko sati, kako bi postala gusta i kremasta. Prije serviranja umutite šlag.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.