Sastojci:
- jedan litar mlijeka
- 40 grama maslaca
- 150 grama šećera
- dvije pune kašike kakao praha
- 160 grama griza
- jedna vrećica vanilin šećera
- 50 grama čokolade za kuhanje
- kokosovo brašno
Priprema:
Za početak, sipajte mlijeko u šerpu pa dodajte maslac, šećer, kakao, griz i vanilin šećer. Pomiješajte sve sastojke pa stavite da se kuha na laganoj vatri dok ne prokuha. Sve vrijeme miješajte kako ne bi ostale grudvice. Šerpu sklonite s ringle kada smjesa postane vrlo gusta.
U vrelu smjesu dodajte čokoladu i miješajte dok se u potpunosti ne istopi. Posudu u koju ćete preliti smjesu, naprije pokvasite pa izbacite višak vode. Sipajte vrelu smjesu u posudu, ravnomjerno je rasporedite.
Pokrijte je plastičnom folijom kako se na vrhu ne bi stvorila korica. Ostavite je prvo da se ohladi na sobnoj temperaturi i potom je prebacite u frižider da se dobro ohladi. Kada se smjesa ohladila, režite je na kocke i potom valjajte u kokosovo brašno.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.