Idealan je i za porodična okupljanja ili neformalne večere s prijateljima.
Sastojci:
- 300 grama piletine
- 200 grama umaka od paradajza
- 400 grama tjestenine
- 50–100 grama naribanog sira (po želji)
- 1 kašičica ulja
- origano (po ukusu)
Priprema sastojaka
Prvo zagrijte rernu na 180 stepeni kako bi bila spremna kada složite jelo.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakovanju. U međuvremenu, piletinu isijecite na manje kockice i kratko propržite na tavi s malo ulja dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Nauljite tepsiju i u nju stavite skuhanu tjesteninu, pečenu piletinu i umak od paradajza. Dodajte origano po želji kako biste obogatili aromu. Sve dobro izmiješajte da se sastojci povežu.
Po vrhu pospite naribani sir, onoliko koliko volite. Zatim stavite tepsiju u rernu i pecite jelo oko 20 minuta, dok sir ne porumeni i stvori ukusnu zlatnu koricu.
Zapečenu tjesteninu s piletinom poslužite toplu, uz svježu salatu po izboru. Prijatno!
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.