ZanimljivostiNapravite zapečenu tjesteninu s piletinom: Recept koji će oduševiti cijelu porodicu

Napravite zapečenu tjesteninu s piletinom: Recept koji će oduševiti cijelu porodicu

Ako tražite ideju za brz, ukusan i zasitan ručak koji će zadovoljiti i vaša nepca i nepca vaših ukućana, zapečena tjestenina s piletinom je savršen izbor.
Ovo jelo ne zahtijeva mnogo vremena ni truda, a rezultat je bogat okusom, kremast i mirisan zalogaj koji se lako zavoli.

 

Idealan je i za porodična okupljanja ili neformalne večere s prijateljima.

Sastojci:

  • 300 grama piletine
  • 200 grama umaka od paradajza
  • 400 grama tjestenine
  • 50–100 grama naribanog sira (po želji)
  • 1 kašičica ulja
  • origano (po ukusu)

Priprema sastojaka

Prvo zagrijte rernu na 180 stepeni kako bi bila spremna kada složite jelo.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakovanju. U međuvremenu, piletinu isijecite na manje kockice i kratko propržite na tavi s malo ulja dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Nauljite tepsiju i u nju stavite skuhanu tjesteninu, pečenu piletinu i umak od paradajza. Dodajte origano po želji kako biste obogatili aromu. Sve dobro izmiješajte da se sastojci povežu.

Po vrhu pospite naribani sir, onoliko koliko volite. Zatim stavite tepsiju u rernu i pecite jelo oko 20 minuta, dok sir ne porumeni i stvori ukusnu zlatnu koricu.

Zapečenu tjesteninu s piletinom poslužite toplu, uz svježu salatu po izboru. Prijatno!

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE