Sastojci:
- 250 gr putera sobne temperature
- 125 gr šećera
- 125 gr smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 1 kašićica vanilije
- 1 ravna kašićica praška za pecivo
- 1/4 kašićice sode bikarbone
- 350 gr brašna
- 300 gr čokoladnih kapljica
- 150 gr oguljenih sitno nasjeckanih badema
Priprema:
Rernu zagrijati na 190°. Pleh obložiti papirom za pečenje. Puter, šećer i vaniliju pjenasto umutiti pa dodati jedno po jedno jaje poslije svakog muteći po 1 minutu.
Dodati mješavinu brašna, soli, praška za pecivo i sode i kratko umijesšti. Na kraju umiješati 3/4 čokoladnih kapljica i bademe.
Kašikom vaditi smjesu na pleh ostavljajući mjesta između svakog minimalno 5 cm.
Posipati ostatkom cčkoladnih kapljica pa lagano pritisnuti kašikom da se smjesa malo raširi. Peći 14 minuta.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.