NaslovnicaLokalne TemeAžuriranje po...

Ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava

Registrovani poljoprivrednici koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava dužni su u skladu sa zakonskim odredbama izvršiti ažuriranje podataka za 2022. godinu. Promjene, odnosno ažuriranje podataka vrši se u u periodu od 01.01. do 31.3.2022. godine, Gradska uprava Visoko, kancelarija za poljoprivredu svaki radni dan do 14:00h.

Poljoprivredna gazdinstva koja u navedenom roku ne izvrše ažuriranje podataka neće moći aplicirati za novčane podrške u 2022. godini. Poljoprivrednici koji ostvaruju premije, a žele registrovati obrt ili privredno društvo navedene promjene moraju izvršiti do 31.03.2022. godine. Pregledom evidencije ažuriranja u mjesecu januaru je 227 registrovanih poljoprivrednika izvršilo ažuriranje odnosno 18,2% od ukupnog broja aktivnih.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.