Asocijacija poslovnih žena iz cijele BiH od sada u Tešnju

59

Jučer je u Tešnju uspješno održana osnivačka Skupština Asocijacije poslovnih žena, čiji je osnovni cilj okupljanje žena iz različitih privrednih sektora s namjerom jačanja njihove prisutnosti i uticaja u poslovnom svijetu Bosne i Hercegovine.

Ovom svečanom prilikom usvojen je Statut Asocijacije, čime su postavljeni temelji za daljnje djelovanje organizacije. Izabrana su tijela koja će voditi ovu važnu inicijativu, a sastav Asocijacije odražava raznolikost i stručnost žena iz različitih privrednih sektora.

Za predsjednicu Skupštine Asocijacije poslovnih žena izabrana je Umihana Krličević Omerović.

– Pred nama jesu izazovi, ali i prilike koje ćemo zajedno istražiti i iskoristiti. Bit će trenutaka kada će nam trebati odlučnost, ali vjerujem da je zajedništvo snaga koja će nas gurati naprijed. Radujem se saradnji s članicama Asocijacije i uvjerena sam da zajedno možemo postići značajne promjene – istakla je Krličević Omerović.

Za predsjednicu Asocijacije poslovnih žena izabrana je Šemsa Mujaković.

– Ovo je vrijeme kada se žene moraju udružiti, podržavati i zajedno graditi održivu i prosperitetnu poslovnu zajednicu. Asocijacija će biti platforma koja će promicati liderstvo, inovacije i saradnju među ženama u poslovnim sektorima diljem Bosne i Hercegovine – kazala je Mujaković.

Upravni odbor Asocijacije sastoji se od 15 članica, predstavnica različitih privrednih sektora, koje će zajednički raditi na ostvarivanju ciljeva i misije organizacije, a to su: Šemsa Mujaković- predsjednica Asocijacije, Sanela Beširović i Selma Bradarić-potpredsjednice, Sabina Merdić-sekretar, Zahida Binakaj, Adisa Karahodžić, Indira Krdžalić, Nerma Saračević, Umihana Krličević Omerović, Amela Sejdić, Samira Avdić, Emina Brka, Alema Jabandžoć Deljkić, Ermina Hadžić i Nadina Mulalić.

Nadzorni odbor čine Armina Mujezinović, Edina Korajlić i Elvira Kantić.

Medijski partner Asocijacija poslovnih žena BiH je ZOS radio koji će pružiti podršku i medijski pratiti aktivnosti žena okupljenih u ovom udruženju.

Asocijacija poslovnih žena poziva sve zainteresirane žene da se pridruže inicijativi i doprinesu zajedničkom uspjehu. Asocijaciju možete kontaktirati putem e-mail adrese: asocijacijashe@gmail.com.