SportPlivanjeLana sada ima više medalja sa velikih natjecanja nego godina

Lana sada ima više medalja sa velikih natjecanja nego godina

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar vratila se u Sarajevo nakon novog vrhunskog rezultata koji je ostvarila na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Bronzana medalja oko njenog vrata ima zlatni sjaj i samo je još jedan dokaz da za mladu Mostarku nema granica. Impresivno zvuči da Lana, već sada ima više medalja sa velikih takmičenja nego godina.

Sada smo se zaista već navikli. Kada Lana Pudar odlazi na neko veliko takmičenje, ispraćamo je sa velikim očekivanjima. Pribojavamo se da je pritisak možda preveliki i da nemamo pravo uvijek očekivati više, ali Lana s tim nema problema. Mlada Mostarka jednostavno ispunjava želje svih Bosanaca i Hercegovaca i uporno nas čini sretnim i ponosnim. Tako je bilo i u Dohi.

Kada jedan sportista ima više osvojenih medalja sa velikih takmičenja nego godina, onda se zaista s pravom pitamo koji su limiti Lane Pudar i da li ih uopšte ima. U Dohi je plivala s lakšom povredom, mučila se u kvalifikacijama i na kraju je opet uspjela biti bronzana.

Kalendarska godina je počela na sjajan način, ali ovo je bio tek prvi veliki izazov. Lana je svjesna toga i u mislima je već na najvećem sportskom događaju. Olimpijske igre u Parizu su primarni cilj.

Njen zarazni osmijeh i optimizam nas jednostavno tjeraju da se nadamo, iako ne želimo nametati dodatni pritisak. Ali u ljeto ove godine bismo zaista mogli imati prvu olimpijsku medalju za BiH, pa makar i bronzanu zlatnog sjaja.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE