Amina Merjem Hebib osvojila srebro i bronzu na Afrika Openu u Tunisu

192

Amina Merjem Hebib (16), naša najuspješnija mlada reprezentativka u džudou, okitila se srebrom i bronzom na Afrika Openu u Tunisu.

Na zvaničnom IJF turniru koji se boduje za svjetsku ranking listu, naša takmičarka je u konkurenciji kadeta U18 osvojila srebro, dok je u konkurenciji juniora U21 osvojila bronzu.

Amina Merjem Hebib (prva s lijeva) je najviše rankirana mlada bh. džudistkinja na svjetskoj ranking listi

– Ovo je najveći uspjeh ženskog džudoa u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme. Amina Merjem Hebib je najviše rankirana mlada bh. džudistkinja na svjetskoj ranking listi. U konkurenciji kadeta je u top 15 na svijetu po zvaničnoj ranking listi u svojoj kategoriji, dok je u konkurenciji juniora u top 30 na svjetskoj ranking listi. Ovakve sportske vijesti i uspjeha u vrhunskom sportu nema na zvaničnim stranicama i društvenim mrežama, niti saveza niti drugih bitnih sportskih organizacija.

Bez obzira na sve, mi idemo svojim putem kao i do sada, a našu Aminu Merjem u ovoj godini očekuje, ako Bog da, EYOF, Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo.
U klubu ON1 uz Aminu Merjem imamo i još mladih kvalitetnih takmičara, među kojima je i Narin Handan, a koji pretendiraju za odlazak na ova velika takmičenja – kaže Karim Hebib, prvi čovjek Džudo kluba ON1, koji se zahvalio medijima na konstantnoj podršci.