NaslovnicaSvijetViše od 10.00...

Više od 10.000 tona smeća na pariškim ulicama

Količina smeća na pariškim ulicama zbog štrajka komunalnih radnika porasla je na 10.000 tona, uprkos naporima da ih se vrati na posao, objavile su vlasti u petak.

Nova procjena i podaci dolaze nakon što je ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin rekao da su radnici komunalne službe koji su u štrajku prisiljeni na povlačenje u skladu s ovlastima za hitne slučajeve koje su stupile na snagu zbog zaštite osnovnih usluga.

– Od danas se prazne kante – rekao je ministar za RTL radio, navodi AFP.

Iz kabineta pariške gradonačelnice Anne Hidalgo porekli su izjavu ministra, rekavši da “nikakvi kamioni nisu bili u javnosti”.

Gradski skupljači komunalnog otpada započeli su štrajk i blokadu gradskih spalionica prije 12 dana zbog Macronovie penzione reforme po kojima će morati raditi do 59. godine, u usporedbi s 57 sada.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.