ZDKPolitikaAdnan Jupić u tročlanoj radnoj grupi koju je odredio Radončić da izvrši...

Adnan Jupić u tročlanoj radnoj grupi koju je odredio Radončić da izvrši analizu izbornog rezultata i pripremi izbor novog rukovodstava SBB-a

Kao što je i najavljeno prije mjesec, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić formirao je rukovodstvo buduće radne grupe za analizu izbornog rezultata ove stranke. Za šeficu radne grupe imenovana je Ina Pamukčić, doskorašnja predsjednica Glavnog odbora, a njeni zamjenici su dr. Adnan Jupić, potpredsjednik SBB-a, i Anis Krivić, politički direktor stranke.
Ova radna grupa će izabrati dodatne članove čiji je zadatak da dokumentiraju brutalnu izbornu krađu koja je počinjena prema SBB-u, dijagnosticiraju unutarstranačke slabosti, naprave prijedlog disciplinskih mjera prema članovima i funkcionerima koji nisu odgovorili stranačkim odgovornostima, pripreme plan aktivnosti i dinamiku izbora novih rukovodstava na svim nivoima SBB-a i pripreme stranku za predstojeće lokalne izbore.

Radna grupa će predati poseban elaborat o počinjenim izbornim krađama visokom predstavniku Kristijanu Šimtu, s eksplicitnim zahtjevom da do lokalnih izbora nametne elektronsko glasanje i građanima BiH omogući da im niko ne krade i ne otima njihovu izbornu volju.

Press SBB BiH / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE