Lokalne TemePolitikaAdmir Babić (SDP): Predlažem hitno uređenje ulica Klisa, Podklisa i Ferhatovića u...

Admir Babić (SDP): Predlažem hitno uređenje ulica Klisa, Podklisa i Ferhatovića u MZ Stari Grad

Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Admir Babić (SDP) predlažio je hitno uređenje ulica Klisa, Podklisa i Ferhatovića (Pertac) u MZ Stari Grad, te regulisanje saobraćaja i nepropisnog parkiranja u ovim područjima.

Ulice Klisa, Podklisa i Ferhatovića (Pertac) su vitalne saobraćajnice u MZ Stari Grad, ali trenutno su u izuzetno lošem stanju, što otežava kretanje mještana i posjetitelja.

Nepropisno parkiranje postaje sve veći problem, posebno s obzirom na povećanu posjetu turista u Visoko. Potrebno je uspostaviti efikasne mjere za regulisanje saobraćaja i parkiranja kako bi se smanjile gužve i rizici od nezgoda, te kako bi se omogućilo nesmetano kretanje svim učesnicima u saobraćaju.

Put koji vodi do Piramide Sunca trenutno je u katastrofalnom stanju, što stvara neugodnosti i probleme turistima koji posjećuju ovu atrakciju. Predlažio sam hitnu sanaciju ovog puta kako bi se poboljšalo iskustvo posjetitelja i omogućilo lakši dolazak do odredišta.

Ova inicijativa ima za cilj unapređenje infrastrukture, sigurnosti i kvalitete života svih građana Visokog, te stvaranje pozitivnog ambijenta za turiste koji posjećuju naš grad.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE