Lokalni izboriAdmir Babić (SDP): Most u Čekrekčijama je ogledalo našeg grada i vlasti,...

Admir Babić (SDP): Most u Čekrekčijama je ogledalo našeg grada i vlasti, birajte promjene!

Kao i većina mjesnih zajednica u našem gradu i mjesna zajednica Čekrekčije, koja se nalazi nadomak centra grada, ima jedan zaista ogroman infrastrukturni problem a to je MOST.

Most koji je u katastrofalnom stanju već godinama je prijetnja sigurnosti stanovnika ovog naselja, ali i njegovih posjetitelja, a posebno zabrinjava činjenica da nam se bliže hladniji dani, sniježne padavine koje će dodatno otežati prelazak preko ovog mosta.

Kroz razgovor sa pojedinim mještanima ovog naselja ustanovio sam da im je rekonstrukcija ovog mosta, ali i rješavanje ostalih infrastrukturnih problema od velikog značaja i njima od životne važnosti.

Posebno je potrebno naglasiti da u Čekrekčijama djeluje veliki broj privrednih subjekata, koji zapošljavaju veliki broj ljudi i kojima je, kao i mještanima, od velike važnosti da imaju siguran prelaz preko mosta.

Iz prošlosti imamo primjere blokiranja kamiona na ovom mostu te su zbog toga pojedini vozači odbijali da se uopće zapute na ovaj most, a time trpe naši privrednici, zaposlenici tih preduzeća i sami mještani.

Znamo da je razvoj industrijskih zona od velikog značaja za naš grad, a infrastruktura je jedan od generatora razvoja i samim time se otvaraju mogućnosti za nova radna mjesta, što privrednici silno žele zbog daljeg napretka.

Ovaj most je ogledalo našeg grada, naše gradske uprave i ovim primjerom pokazujemo zaista u kakvom stanju se trenutno nalazimo i koliko je gradska vlast zakazala.

Umjesto organizovanja grandioznih skupova određenih političkih subjekata, silnih trošenja finansijskih sredstava za raznorazne promotivne materijale, sijela i druženja, dovoljno je bilo većinu tih sredstava usmjeriti u rješavanje ovog problema i time bi zaista stvorili dojam da brinu o svom gradu, svojim građanima i ostavili bi nešto korisno i za mještane i za privrednike.

Mi u SDP-u imamo jasno definisan program djelovanja u gradskom vijeću, kojim ćemo ravnomjerno tretirati sve mjesne zajednice i naši budući vijećnici će se za to boriti.

Zato birajte one koji zaista žele da doprinose svom gradu, koji će se truditi da poboljšaju trenutno stanje u svim segmentima života.

 

Visoko.co.ba/Admir Babić (SDP)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE