Lokalne TemePolitikaAdmir Babić (SDP): Koja odredba ili zakon regulira naplatu parkiranja ispred Altintaga?

Admir Babić (SDP): Koja odredba ili zakon regulira naplatu parkiranja ispred Altintaga?

S obzirom na nedavne informacije o naplati parkiranja ispred Altintaga i obećanjima o besplatnim parkinzima u našem gradu, postavljam sljedeća pitanja u ime građana koji su zabrinuti zbog ove situacije:

**Koja odredba ili zakon regulira naplatu parkiranja ispred Altintaga, i na koji način se ona primjenjuje?

**Postoji li službeni znak ili obavijest koja ukazuje na naplatu parkiranja ispred Altintaga? Ako da, gdje se nalazi takva obavijest?

**Koji su kriteriji ili pravila prema kojima se nekom naplaćuje parkiranje, dok drugi ne plaćaju? Hoće li biti jasno definirani kriteriji i hoće li se primjenjivati dosljedno za sve građane?

**Možete li nam objasniti kako se usklađuju obećanja o besplatnim parkinzima u gradu s naplatom parkiranja ispred Altintaga, s obzirom da je Altintag Javna Ustanova?

Građani su zbunjeni zbog proturječnih informacija o parkiranju u našem gradu i traže jasne i transparentne odgovore kako bi bolje razumjeli ovu situaciju.

Ova pitanja sam uputio na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kao gradski vijećnik i nadam se da ću dobiti adekvatne odgovore na ista.

Izvor: FB Page Admir Babić / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE