Lokalne TemePolitikaAdmir Babić: Koliko je inicijativa vijećnika usvojeno, a koliko realizovano do sada?

Admir Babić: Koliko je inicijativa vijećnika usvojeno, a koliko realizovano do sada?

Tokom ovog saziva Gradskog vijeća Visoko, održano je ukupno 29 sjednica.

S obzirom na to, postavio sam nadležnoj Službi u Gradskoj upravi Visoko pitanje koje je vezano za podatak o ukupnom broju usvojenih inicijativa koje su upućene od strane svih vijećnika, te koliko ih je do sada realizirano, koje su u fazi realizacije i koliko još nije uopće ušlo u protokol iako su usvojene?

Građani Visokog očekuju odgovornost i transparentnost od svojih predstavnika u Gradskom vijeću, te je važno da se što više inicijativa usvoji i provodi u cilju poboljšanja lokalne zajednice. Praćenje stanja realizacije inicijativa od strane vijećnika trebao bi biti prioritet kako bi se osigurala učinkovitost rada vijeća i zadovoljstvo građana. Također, ovi podaci će otkriti koliko izvršna vlast u Visokom radi svoj posao odnosno realizuje Inicijative koje su usvojene od strane zakonodavne vlasti u Visokom.

Izvor: FB Page Admir Babić / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE