Lokalne TemeAdmir Babić: Kada možemo očekivati početak realizacije projekta zbrinjavanja i uklanjanja pasa...

Admir Babić: Kada možemo očekivati početak realizacije projekta zbrinjavanja i uklanjanja pasa lutalica?

“Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća sam uputio vijećničko pitanje, koje sam i ranije upućivao i stalno ću ponavljati dok se ovaj problem koji imamo ne počne rješavat u Visokom, a pitanje je sljedeće:

Kada možemo očekivati početak realizacije projekta zbrinjavanja i uklanjanja pasa lutalica sa područja Grada Visoko, te kome se u slučaju napada pasa lutalica građani mogu obratiti u Gradskoj upravi, zbog pokretanja tužbe i ostvarivanja svojih prava zbog nanošenja tjelesnih povreda i pretpljenog straha?

Svjedoci smo da se u Visokom ponovo pojavio veliki broj pasa lutalica koji se masovno okupljaju posebno na područjima gdje se nalaze osnovne i srednje škole u Visokom. Iako sam slično pitanje uputio prije nekoliko sjednica, te su nakon toga i pokrenute neke stvari s mrtve tačke kada je upitanju ova problematika, krajem februara svjedočimo ponovnom porastu pasa lutalica na ulicama Visokog. S obzirom na mogućnost da može doći do napada pasa lutalica na najmlađe stanovnike Visokog, kao i na sve ostale – veoma je važno upoznati visočku javnost dokle se došlo s projektom zbrinjavanja pasa lutalica, te ko je nadležan ako dođe do napada na ljude istih.”, napisao je na svojoj Facebook stranici gradski vijećnik Admir Babić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE