NaslovnicaLokalne TemeAdmir Babić: ...

Admir Babić: Da li nadležna služba Grada Visoko u suradnji sa JKP Visoko ima u planu postavljanje pametnih reciklomata?

“Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kao gradski vijećnik sam uputio pitanje nadležnim službama a koje glasi:

Da li u budućnosti nadležna služba Grada Visoko u suradnji sa JKP Visoko ima u planu postavljanje pametnih reciklomata po uzoru na Sarajevo, te na taj način osigurati finasiranje Javne kuhinje u Visokom, ili osigurati finasije za neki drugi projekt od javnog značaja?

U mjesecu augustu u promet su pušteni prvi pametni reciklomati u Sarajevu, a građani Sarajeva s oduševljenjem su prihvatili ovaj novitet, jer nakon što se ubaci ambalaža pojavi se opcija da se izvrši donacija od 5pf po boci udruženju Pomozi.ba, dok je trenutno u fazi finalizacije dvije mogućnosti: besplatan sat parkinga na parkinzima kojima upravlja KJKP RAD i pogodnosti za ulaznice u rekreativno zabavanom centru Pionirska dolina kojim upravlja preduzeće Park. S obzirom da je ovaj projekt realiziran u glavnom bh. gradu vjerujem da bi se slično nešto moglo implementirati i u Visokom.”, Napisao je gradski vijećnik Admir Babić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.