Lokalne TemeAdmir Babić: Da li nadležna služba Grada Visoko u suradnji sa JKP...

Admir Babić: Da li nadležna služba Grada Visoko u suradnji sa JKP Visoko ima u planu postavljanje pametnih reciklomata?

“Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kao gradski vijećnik sam uputio pitanje nadležnim službama a koje glasi:

Da li u budućnosti nadležna služba Grada Visoko u suradnji sa JKP Visoko ima u planu postavljanje pametnih reciklomata po uzoru na Sarajevo, te na taj način osigurati finasiranje Javne kuhinje u Visokom, ili osigurati finasije za neki drugi projekt od javnog značaja?

U mjesecu augustu u promet su pušteni prvi pametni reciklomati u Sarajevu, a građani Sarajeva s oduševljenjem su prihvatili ovaj novitet, jer nakon što se ubaci ambalaža pojavi se opcija da se izvrši donacija od 5pf po boci udruženju Pomozi.ba, dok je trenutno u fazi finalizacije dvije mogućnosti: besplatan sat parkinga na parkinzima kojima upravlja KJKP RAD i pogodnosti za ulaznice u rekreativno zabavanom centru Pionirska dolina kojim upravlja preduzeće Park. S obzirom da je ovaj projekt realiziran u glavnom bh. gradu vjerujem da bi se slično nešto moglo implementirati i u Visokom.”, Napisao je gradski vijećnik Admir Babić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE