Lokalne TemePozitivno VisokoFOTO: Koncertom Gorana Karana i prijatelja otvoren prvi Turističko-arheološki park u Visokom

FOTO: Koncertom Gorana Karana i prijatelja otvoren prvi Turističko-arheološki park u Visokom

Dugo najavljivanim koncertom hrvatske zvijezde Gorana Karana sinoć je, u organizaciji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, upriličeno otvorenje prvog visočkog, bosanskohercegovačkog, ali i balkanskog Turističko-arheološkog parka.

Prirodni park koji se prostire na površini od oko 40 dunuma zemlje, a koji je predviđen za održavanje različitih kulturnih, sportskih i edukativnih manifestacija i aktivnosti, nazvan je simbolično Ravne 2, kao druga arheološka lokacija na ovom prostoru nakon tunela Ravne koji je postao svojevrsna svjetska atrakcija u visočkoj dolini piramida. Posebna zanimljivost ovog parka jeste u tome što će biti jedan od prvih spiritualnih centara u Bosni i Hercegovini, a u kojem će posjetioci imati priliku da prakticiraju meditaciju, jogu i druge aktivnosti.

Samo otvorenje ovog turističko-arheološkog parka privuklo je veliki broj posjetilaca koji su iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i svijeta stigli kako bi bili dio svečanosti otvorenja. Prije nego je na binu izašla zvijezda večeri, čijim koncertom je i otvoren ovaj park, pred publikom su nastupili i prijatelji Fondacije, predgrupe iz Zenice i Sarajeva, te Visočanin dr. Zoo, a sa posjetiocima se družio i poznati bh. umjetnik Elvis J. Kurtović. Poseban spektakl, uz koji su se svi posjetioci sjajno zabavili, bila je završna tačka večeri, kada je Goran Karan svojim prvim koncertom u Visokom oduševio publiku.

Do dugo u noć odzvanjali su lijepi zvuci velikim prostranstvom novog turističko-arheološkog parka, kojim je turistička ponuda Visokog dodatno obogaćena, a kako je to izgledalo sinoćnje otvorenje ovog parka pogledajte u velikoj fotogaleriji koju smo za vas pripremili.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE