Lokalne TemeHor FKG-a održao koncert u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu

Hor FKG-a održao koncert u crkvi sv. Ante Padovanskog u Beogradu

Franjevačka klasična gimnazija Visoko oduvijek je imala osjećaj za očuvanje umjetnosti. Izdavanje i promocije knjiga, likovne izložbe i kolonije, koncerti i koncerna djelatnost, samo su jedan od koraka koji dovoljno govore o brizi za umjetnost franjevaca na području Bosne i Hercegovine.

U skladu s tim ove godine Franjevačka klasična gimnazija Visoko napravila je izvanrednu suradnju sa slovenskom udrugom Cankar u sklopu koje djeluje Mešani pevski zbor “Camerata Slovenica”, a čiji je umjetnički direktor dirigent Alek Isaković. Zajedno s profesoricom Melisom Marijom Zerdo uspostavljena je suradnja dvaju zborova, te je na koncertima, održanim u Visokom i Beogradu, na sceni sudjelovalo oko 70 izvođača. Koncert je nosio naziv “AMICITIA ET CANTUS”, što je se kroz prijateljstvo i pjesmu kasnije i opravdalo. U Visokom je koncert održan 17. travnja u Crkvi  svetog Bonaventure, a u Beogradu 20. travnja u Crkvi svetog Antuna Padovanskog.

Organizatori koncerta zahvalni su Upravi Franjevačke klasične gimnazije Visoko, Slovenskom društvu “Canakar”, gvardijanima samostana fra Franji Radmanu i fra Iliji Alandžaku, te don Mihaelu Sokolu na gostoprimstvu i ukazanoj podršci tijekom održavanja ovih dvaju koncerata.

Visoko.co.ba/FKG


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE