BiHPolitikaKako se dijele interventna sredstva: Ivanić za nabavku peći na pelet dao...

Kako se dijele interventna sredstva: Ivanić za nabavku peći na pelet dao 3.000 KM Udruženju Most

Članovi Predsjedništva BiH za 2016. godinu imaju budžet od 360.000 KM tekuće rezerve u svrhu interventnog korištenja sredstava, piše bh. novinska agencija Patria.

Ovaj iznos dijeli se na tri jednaka dijela što znači da svaki član ima po 120.000 KM s kojima može raspolagati.

Tako je Mladen Ivanić od tog novca izdvojio 3.000 KM Udruženju Most iz Bosanske Gradiške kao „podršku i pomoć za nabavku peći za grijanje prostorija Udruženja“.

Ministarstvo finansija i trezora BiH već je izvršilo uplatu Udruženju Most koji su kupili peć na pelet po cijeni od 4.600 KM. Ovu informaciju potvrdili su i iz Udruženja za Patriju navodeći da su za istu namjenu aplicirali i u Općini Bosanska Gradiška od kojih čekaju 1.000 KM.

Iako Ivanić ima pravo da novac raspoređuje kako želi, ne možemo, a da se ne zapitamo da li je ovo zaista bila hitna intervencija dok u državi postoje hiljade ljudi koji su na rubu egzistencije i koji jedini svoj obrok dobijaju u javnim kuhinjama.

Inače, Udruženje Most je nevladina, neprofitna organizacija, koja teži izgradnji i jačanju civilnih inicijativa i građanskog društva u lokalnoj zajednici na principu održivog razvoja, te aktivnim i odgovornim zalaganjem u društvenim događajima.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE