SvijetZbog silovanja djevojčice na Kosovu uhapšeno 11 osoba

Zbog silovanja djevojčice na Kosovu uhapšeno 11 osoba

Ukupno jedanaest osoba je uhapšeno zbog silovanja 11-godišnjakinje na Kosovu. Zbog silovanja koje se dogodilo prošle subote je uhapšeno pet osumnjičenih osoba, a danas je kosovska policija javila da je uhapšeno još šest muškaraca zbog krivičnih djela trgovina ljudima, primoravanje žrtve na pružanje seksualnih usluga i silovanje, što se kako navode tamošnji mediji dogodilo tokom juna ove godine.

Oduzeto je i sedam mobilnih telefona, zbog pronalaska mogućeg dokaznog materijala.

Već danima u Prištini traju masovni protesti građana koji traže i smrtnu kaznu za počinitelje, a šef kosovske policije u srijedu je podnio ostavku zbog profesionalne savjesti.

Za ponedjeljak su najavljeni novi protesti na kojima se očekuje još veći odziv građana.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE