Lokalne TemePozitivno VisokoJoš mjesec i po do otvaranja teniskih terena u "Arheološko-turističkom parku Ravne...

Još mjesec i po do otvaranja teniskih terena u “Arheološko-turističkom parku Ravne 2” u Visokom

Prije nešto više od dva mjeseca, tačnije 21. marta 2022. godine  Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” započela je izgradnju dva vrhunska teniska terena u “Arheološko-turističkom parku Ravne 2” u Visokom.

Direktor fondacije Semir Osmanagić tom prilikom je kazao da je otvaranje dva vrhunska teniska terena planirano za 13. juli, a po dinamici dosadašnjih radova zakazano svečano otvaranje bit će polovinom sedmog mjeseca.

Iz Fondacije su najavili da će jedan teren biti tvrda podloga, a drugi teren biti šljaka. Tereni će po kvalitetu biti u rangu US Opena, Australian Opena i Roland Garrosa. Ideja je da budu vrhunski uvjeti, koji će privući najbolja svjetska imena koja će se ovdje pripremati za svoje mečeve. Plan je da se napravi regionalni centar za pripreme vrhunskih svjetskih tenisera, a najčešći gost bi trebao biti najbolji svjetski teniser Novak Đoković, koji je već nekoliko puta dolazio, a postoji mogućnost da će upravo popularni Nole 13. jula ovdje održati egzibiocni meč i tako otvoriti terene.

Kako smo danas mogli vidjeti, radovi su u toku, a već se naziru tribine i svlačionice.Tribine i obližnje klupe bi trebali primiti više od 1000 posjetilaca.

Otvaranje terena se očekuje 13. jula 2022. egzibicionim susretom najboljih svjetskih tenisera. U uvodnom susretu sastali bi se najbolji bh. teniseri.

federalna.ba/Muhamed Bikić/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE