SportNogomet(VIDEO) Privedeno devet lica nakon derbija Premier lige

(VIDEO) Privedeno devet lica nakon derbija Premier lige

Najmanje devet lica privedeno je nakon utakmice engleske Premier lige između “Leeds Uniteda” i “Manchester Uniteda”, tokom koje je igrač kluba iz Manchestera pogođen jednim predmetom bačenim iz publike, saopštila je policija Zapadnog Yorkshirea.

Golovi Frederica Rodriguesa de Paule Santosa, poznatijeg kao Fred, i Anthonya Elange u drugom poluvremenu juče su podgrijali atmosferu na stadionu u Leedsu.

https://youtu.be/4qjMhf_izwk

Elanga, koji je u prvi tim kluba iz Manchestera došao iz mlade akademije, pogođen je nekim predmetom dok je slavio gol svog saigrača.

“Nije bilo većih nereda, ali je došlo do nekoliko incidenata u centru Leedsa pred i tokom utakmice”, navodi se u saopštenju policije.

U saopštenju se ističe da je razmješten veliki broj policajaca kako bi intervenisali, identifikovali i uhapsili odgovorna lica i spriječili dalje eskalacije.

“Većina navijača sa obje strane se ponašala normalno i nije bilo većih nereda, ali se nadamo da će pravovremena i pozitivna reakcija pomoći da se pošalje vrlo jasna poruka”, izjavio je zamjenik šefa policije Ras Foster.

Prema izvještajima medija, Fudbalski savez Engleske svjestan je incidenta sa Elangom i istražuje ga, a postupke jednog dijela navijača osudili su treneri oba kluba Ralf Ragnick i Marcelo Bielsa.

https://youtu.be/ks_nfA3u7LY

Menadžer “Manchester Uniteda” Rangnick izjavio je da se takve stvari, očigledno, ne smiju dešavati te da je atmosferu, koja je inače bila odlična, trebalo povremeno smirivati.

Njegov kolega iz “Leeds Uniteda” Bielsa istakao je da nije vidio pomenuti incident, ali je naglasio da se nasilje u fudbalu ne smije dozvoliti.

Između dva kluba vlada veliko dugogodišnje rivalstvo.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE