ZDKSamirini i Šemsini kilometri za Iris

Samirini i Šemsini kilometri za Iris

Zenica će večeras biti u znaku trčanja zbog održavanja Zeničkog noćnog cenera, ulične utrke na deset kilometara. Među prijavljenih 600 učesnika nalazi se i 21-godišnja Samira Džidić, koja u invalidskim kolicima ruši predrasude.

Zenica je jedan od prilagođenijih gradova za osobe sa invaliditetom, i primjer drugim mjestima da trebaju voditi više računa o tom problemu. Trenirajući za utrku, Samira se ipak susretala s manjim preprekama, skupa sa svojom partnericom Šemsom Gačić, i to je uspješno prelazila.

Nije rijetkost da učesnici uličnih utrka kilometre prijeđu za pomoć onima kojima je potrebno. Kad zakaže sistem, pokažu se ljudi. Tako će istrčanih 20 kilometara ove dvije Zeničanke biti unovčeni da bi jednoj djevojčici bio ispunjen san, da kroz rehabilitaciju ostvari svoje korake.

“Moji obrtaji su za njene korake, za korake djevojčice Iris iz Tuzle, koja boluje od cerebralne paralize i koja treba na rehabilitaciju – mislim da smo time izdigli ovo naše trčanje na još veći nivo”, objašnjava Samira.

Ona će se večeras naći na startnoj liniji sa ostalim učesnicima, a odziv na prodaju prijeđenih kilometara je do današnjeg dana bio jako dobar, pa će tako njen rezultat, sa bilo kojim vremenom, biti možda i najvredniji.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE