SportTenisBašić eliminisan u kvalifikacijama Marseillea

Bašić eliminisan u kvalifikacijama Marseillea

Bh. teniser Mirza Bašić upisao je novi poraz ove sezone. Bašić je u prvom kolu kvalifikacija za Marseille poražen od Sergiya Stakhkovskog sa 2:1 u setovima. Prvi set pripao je bh. teniseru rezultatom 6:4 i to zahvaljujući tome što je bolje odigrao bitne poene. Bašić je spasio dvije brejk lopte u drugom gemu, a onda još jednu u osmom, prije nego je u devetom gemu iskoristio svoju prvu i oduzeo servis Stakhovskog, koji je potom i potvrdio dobivši prvi set sa 6:4. Početkom drugog seta Bašić ne koristi tri brejk lopte na servis Ukrajinca, što će se ispostaviti trenutkom koji će okrenuti momentum na stranu njegovog protivnika. Stakhovski u nastavku seta pravi dva brejka, dobija ga sa 6:1, a i u treći set ulazi napravivši brejk u prvom gemu. Bašić je u četvrtom i šestom gemu trećeg seta imao brejk prilike da se vrati u meč, ali ih nije iskoristio, da bi Stahkovsky potom napravio dupli brejk za 5:2. Bašić je uspio uzvratiti ribrejkom, smanjiti na 5:3, ali je Ukrajinac odmah potom oduzeo Mirzin servis i dobio treći set sa 6:3.
(sport1.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE