SportNogometManchester City do vrha napunio mrežu Burtona

Manchester City do vrha napunio mrežu Burtona

Nevjerovatnim rezultatom zaključen je prvi polufinalni meč Carabao (Liga) Cupa između Manchester Cityja i Burtona – 9:0. Jeste da je bio riječ o sudaru Davida i Golijata, duelu bogatog premijerligaša i učesnika trećeg ranga engleskog klupskog fudbala, pa ipak… I pored te razlike u vrijednosti od 980 miliona funti, ovakvom skoru u polufinalu sigurno se niko nije nadao. Mrežu Burtona načeo je Kevin De Bruyne već u petoj minuti, Gabriel Jesus je postigao čak četiri gola, a u strijelce su se još upisali Olexandr Zinchenko, Philip Foden, Kyle Walker i Riyad Mahrez. Ovim trijumfom Manchester City je oborio i jedan rekord. Postali su prvi klub od 1967. godine koji je u dvije utakmice zaredom postigao sedam ili više golova (nedavno su slavili nad Rochdaleom 7:0 u FA Cupu). Ipak, to još uvijek, barem u teoriji, ne znači da su se Građani plasirali u finale Carabao Cupa. Slijedi revanš na Burtonovom stadionu.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE