BiHZaplijenjeno 200 kg rezanog duhana, vrijednog oko 30.000 KM, između Konjica i...

Zaplijenjeno 200 kg rezanog duhana, vrijednog oko 30.000 KM, između Konjica i Sarajeva

Na putu Konjic-Sarajevo oduzeto je 200 kilograma duhana tržišne vrijednosti oko 30.000 KM, saopćeno je danas iz Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje BiH.

Duhan su zaplijenili pripadnici Grupe UINO za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

-Rezani duhan bio je namIjenjen za prodaju na crnom tržištu Kantona Sarajeva, a nije bio obilježen akciznim markicam UINO BiH – navodi se u saopćenju.

Protiv osoba od kojih je oduzet rezani duhan, ovlašteni službenici UINO BiH pokrenut će odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Pripadnici UINO BiH, tokom ove zaplijene, koristili su vozila i specijalističku opremu doniranu od EXBS programa Vlade SAD-a.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE