BiHPolitikaSDP: Smirivati nacionalne tenzije, hitno rješavati probleme bh. građana

SDP: Smirivati nacionalne tenzije, hitno rješavati probleme bh. građana

Članovima Glavnog odbora obratili su se Zoran Zaev, predsjednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije i Ranko Krivokapić, predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore. I jedan i drugi regionalni lider su dali punu podršku aktivnostima SDP na okupljanju progresivnih snaga u BiH, te su govorili o budućim aktivnostima u okviru strategije SDP i konkretnim metodama njihove pomoći u njenoj implementaciji.

Na sjednici Glavnog odbora obavljena je rasprava o objedinjavanju progresivnih snaga u BiH i evidentnom jačanju koalicionog kapaciteta SDP, te o organizacionom jačanju na području entiteta Republika Srpska. Glavni odbor je donio i odgovarajuće odluke u tom pravcu, te je za naredni period najavljeno i kadrovsko osnaživanje ovog najvišeg partijskog organa.

Članovi Glavnog odbora su prihvatili informaciju o radu Predsjedništva SDP BiH između dvije sjednice Glavnog odbora, te je obavljena rasprava o aktuelnoj političkoj situaciji. Članovi GO SDP su pozvali vlasti na svim nivoima da se hitno okrenu svakodnevnim problemima građana i njihovom rješavanju, te da momentalno po strani ostave namjerno podizanje nacionalnih tenzije, koje imaju za cilj skretanje pažnje sa životno bitnih tema, te zloupotrebe institucija i javnih preduzeća u stranačke svrhe.

Za 23.11. najavljeno i održavanje Svečane akademije SDP BiH povodom godišnjice održavanja ZAVNOBiH-a, koja će biti održana u velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE