ZDKFirma iz Žepča pravi najveću maticu na svijetu

Firma iz Žepča pravi najveću maticu na svijetu

Kompanija Tisakomerc iz Žepča pravi najveću maticu na svijetu koja će biti njen zaštitni znak i bit će postavljena ispred nove poslovne zgrade ove kompanije.

Završni radovi i na jednom i drugom su u toku, rekao je za Biznisinfo direktor ove firme Nagib Mujkić.

– Matica bi trebala biti gotova do polovine novembra, a njeno postavljanje ispred poslovne zgrade planiramo krajem mjeseca. Trenutno radimo uređenje oko poslovne zgrade, postavljanje asfaltne podloge i kada ti radovi budu završeni, možemo i postaviti maticu na mjesto i na način kako to njena konstrukcija zahtijeva – rekao je Mujkić.

Svi radovi na novoj poslovnoj zgradi ove kompanije trebali bi biti završeni do kraja godine. Matica se radi od nehrđajućeg čelika. Visoka je 3,5 metara i teška 3 tone, a planirano je i da se podnese zahtjev za njeno upisivanje u Guinnessovu knjigu rekorda.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE