BiHPolitikaZvizdić na Samitu premijera 16+1 u Sofiji

Zvizdić na Samitu premijera 16+1 u Sofiji

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić predvodi delegaciju tog vijeća koja će učestvovat na 7. samitu 16 premijera zemalja centralne i istočne Evrope s premijerom NR Kine (16+1), koji će biti održan 6. i 7. jula u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

Na marginama Samita premijera „16+1“ Zvizdić će se susresti sa premijerom NR Kine Li Keqiangom.

Samit će biti fokusiran na nastavak povezivanja država učesnica kroz prioritetne oblasti ekonomske saradnje u 2018. godini: visoku tehnologiju, investicije, industrijsko pratnerstvo, zajedničke projekte, izgradnju infrastrukture, poljoprivredu i turizam. Paralelno sa Samitom premijera održat će se i Ekonomski forum privrednika zemalja učesnica.

Pored predsjedavajućeg Zvizdića delegaciju Vijeća ministara BiH čine zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, saopćeno je iz VMBiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE