SvijetAzijaZbog snijega i leda zatvoreni putevi u Pekingu

Zbog snijega i leda zatvoreni putevi u Pekingu

Vlasti Pekinga zatvorili su nekoliko saobraćajnica nakon što je na kinesku prijestonicu pao snijeg jači od očekivanog, javili su danas kineski mediji.

Prema navodima državne kineske televizijske stanice “CCTV”, pošto se očekuje da će ledena kiša i snijeg padati do početka naredne sedmice, zvaničnici su reagovali i zatvoreno je osam saobraćajnica.

Meteorološka služba navodi da snijeg i dalje pada u planinskim dijelovima, ali da je prestao u urbanim oblastima. “Jučerašnje padavine trajale su duže i jače od predviđanja nakon miješanja vlažne vazdušne struje sa juga i hladne mase vazduha koja se sporo kretala ka istoku”, rekao je neimenovani zvaničnik Meteorološke službe za dnevnik “Beijing”.

Kineski mediji ističu da je zbog loših vremenskih uslova zatvoreno skoro 200 putnih pravaca širom Kine.

Visokoi.co.ba/federalna.ba/Srna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE