Zbog administrativnih prepreka i 23 dana nakon smrti još uvijek nije održana dženaza Hasanu Kesi u Australiji

Nakon što je pod sumnjivim okolnostima umro 16.decembra prošle godine Hasan Keso još uvijek nije ukopan u Australiji. Razlog su administrativne prepreke. Kako navode iz bosanskohercegovačke ambasade u Canberri još uvijek ništa zvanično nisu dobili iz MUP-a, a što je potrebno da bi se konačno održala i dženaza.

Potrebna pismena saglasnost za ukop od strane sestara Hasana Kese je dobijena odmah u visočkoj Policijskoj stanici, istražni sudija u Australiji je završio svoj posao, ali se još uvijek čeka uvjerenje iz BiH. Tek nakon toga se može održati dženaza, sada već 23 dana nakon nesretnog slučaja, u kome je kako prenose Visočani koji žive u Australiji, Haso Keso zapravo ubijen.

Navodno sve se desilo u jednom parku gdje je došlo do rasprave sa poznatim licem koje je također iz BiH, nakon čega je došlo do nesretnog pada koji je uzrokovao izljev krvi u mozak zbog čega je nastupila smrt.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.