Lokalne TemeCrna HronikaZbog administrativnih prepreka i 23 dana nakon smrti još uvijek nije održana...

Zbog administrativnih prepreka i 23 dana nakon smrti još uvijek nije održana dženaza Hasanu Kesi u Australiji

Nakon što je pod sumnjivim okolnostima umro 16.decembra prošle godine Hasan Keso još uvijek nije ukopan u Australiji. Razlog su administrativne prepreke. Kako navode iz bosanskohercegovačke ambasade u Canberri još uvijek ništa zvanično nisu dobili iz MUP-a, a što je potrebno da bi se konačno održala i dženaza.

Potrebna pismena saglasnost za ukop od strane sestara Hasana Kese je dobijena odmah u visočkoj Policijskoj stanici, istražni sudija u Australiji je završio svoj posao, ali se još uvijek čeka uvjerenje iz BiH. Tek nakon toga se može održati dženaza, sada već 23 dana nakon nesretnog slučaja, u kome je kako prenose Visočani koji žive u Australiji, Haso Keso zapravo ubijen.

Navodno sve se desilo u jednom parku gdje je došlo do rasprave sa poznatim licem koje je također iz BiH, nakon čega je došlo do nesretnog pada koji je uzrokovao izljev krvi u mozak zbog čega je nastupila smrt.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE