Lokalne TemeZavičajni muzej Visoko obilježava Dječiju sedmicu

Zavičajni muzej Visoko obilježava Dječiju sedmicu

Iz Zavičajnog muzeja u Visoko najavljuju Dječiju sedmicu, koju će organizovati u saradnji sa JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, Dječijom igraonicom “Sumejja” te predškolskom ustanovom “Behar” iz Lješeva.

“Dječija sedmica” u muzeju će se zasnivati na organizovanju višednevnih radionica edukativno-kreativnog karaktera. Svrha organizovanja ovakvih manifestacija, a posebno u muzeju upravo je odnos javnih ustanova prema djeci i njihovim pravima. Poruka koju žele poslati jeste da se dječija prava moraju i trebaju poštovati svaki dan.

Garanciju dječijim pravima dala je Evropska konvencija o pravima djeteta. Konvencija o pravima djeteta je međunarodni dokument usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 1989. godine.

Visoko.co.ba/Zavičajni muzej


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE