BiHPromoVučko TOPS nas vraća u „zlatno“ Sarajevo

Vučko TOPS nas vraća u „zlatno“ Sarajevo

Kad se pomenu Olimpijske igre u Sarajevu 1984.godine svi se rado sjete Vučka, jedne od najpopularnijih olimpijskih maskota. Vučko i njegov tvorac akademski slikar iz Kranja Jože Trobec su u izboru za maskotu sarajevskih olimpijskih igara pobijedili  konkurenciju od 836 umjetnika i više hiljada pristiglih prijedloga. Ono što mnogi ne znaju jeste da je Vučku glas „pozajmio“ sarajlija Zdravko Čolić, već tada jedan od najpolularnijih pjevača bivše Jugoslavije.

U znak sjećanja na zlatne dane Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine, povodom jubileja 40 godina od Olimpijskih igara u Sarajevu, na posebnom , limitiranom izdanju TOPS-a nalazi se i Vučko vječno simpatična maskota ovog događaja.Okus mekanog biskvita , želea od narandže i čokoladni preljev vraća nas u neka davna „zlatna“ nostalgična vremena.

Za sve one, koji su bili posjetioci ili akteri Olimpijskih igara, ili su ih gledali u tv prijenosima, Vučko TOPS nosi uspomenu na na koja smo svi ponosni.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE