Vražalić i Lončar danas u Bihaću na okupljanju rukometne reprezentacije BiH

Uoči utakmice protiv Litvanije, u okviru kvalifikacija za EP 2016.

1215

Rukometna reprezentacija BiH okuplja se danas u Bihaću i počinje pripreme za kvalifikacione utakmice trećeg i četvrtog kola, druge grupe, sa Litvanijom za odlazak na Europsko rukometno prvenstvo 2016. godine, u Poljskoj.

Prva utakmica sa Litvanijom igraće se 30. aprila u Cazinu, od 20:15 sati, a revanš 3. maja u Kaunasu sa početkom u 17 sati. Zuhdija Korkarić, pomoćnik seletora bh. tima Dragana Markovića, izjavio je da će nakon okupljanja večeras biti održan i prvi trening.

– Među našim igračima nema povrijeđenih. Zdravstveni bilten reprezentativaca je povoljan. Svi su zdravi. Planiramo da treniramo dva puta dnevno, do prve utakmice sa Litvanijom koja nije protivnik za potcijenjivanje. Ipak, i mi imamo dovoljno kvaliteta u svojim redovima. Naši reprezentativci imaju veliku minutažu igranja u ekipama za koje nastupaju i to je vrlo ohrabrujuće, uoči prvog dvoboja sa Litvanijom. U utakmicu protiv Litvanije moramo ući maksimalno ozbiljno. Ne sumnjam da ćemo pobijediti u ovoj prvoj utakmici koju ćemo igrati na našem terenu. Što se tiče uzvrata, nadamo se također dobrom rezultatu – istakao je Kokarić.

Na spisku selektora Markovića za utakmice sa Litvanijom su sljedeći reprezentativci: Benjamin Burić, Petar Jokanović, Nebojša Bojić, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Vladan Lončar, Ivan Karačić, Josip Perić, Dejan Malinović, Marko Panić, Adnan Sivić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.
Poredak grupe 2:

1. Danska 4 boda,

2. Bjelorusija 3 boda,

3. Bosna i Hercegovina 1 bod,

4. Litvanija 0 bodova.

Poslije dvomeča s reprezentacijom Litvanijom, izabranici selektora BiH Markovića odigraće još dvije utakmice – 11. maja dočekuju Bjelorusiju, u Zenici, a kvalifikacije završavaju 14. juna, gostovanjem u Brondbyu, protiv selekcije Danske.

Komentari

komentara