Lokalne TemeKulturaVisočanin Bartolomej Stanković nastupa u Bihaću

Visočanin Bartolomej Stanković nastupa u Bihaću

U saradnji sa JU Umjetnička škola “Nusret Keskin-Braco” Bihać, pijanist Bartolomej Stanković će održati koncert klasične muzike “Appassionato” u Bihaću. Koncert će biti održan u utorak, 04. juna 2024. godine u sali Muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću sa početkom u 19:30 sati. Ulaz na koncert je slobodan.

Istog dana, Bartolomej Stanković će održati javno multidisciplinarno predavanje – muzičku radionicu u JU Umjetnička škola “Nusret Keskin-Braco” u Bihaću, na temu “Beethovenove sonate i klaviri & savremeno umjetničko stvaralaštvo bosanskohercegovačkih kompozitora”. Predavanje će biti održano u 12:30 sati u sali škole.

Na programu koncerta su djela njemačkog kompozitora Ludwiga van Beethovena (1770. – 1827.), Sonata u C-duru op.2 br.3 i Sonata u f-molu op.57 (Appassionata). Posebnost programa su djela uglednih bosanskohercegovačkih kompozitora, Samira Fejzića, Hajrudina Muhića kao i Faruka Mehića, mladog kompozitora iz Bihaća, jednog od najperspektivnijih mladih kompozitora Bosne i Hercegovine. Djela odabranih bh. kompozitora će biti premijerno izvedena u Bihaću.

Realizaciju koncerta su podržali Dresscode, JU “Umjetnička škola “Nusret Keskin-Braco” Bihać, Vlada Unsko-sanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE