NaslovnicaLokalne TemeVolontersko u...

Volontersko udruženje “Street paws” Visoko: Životinje nisu igračke

Napuštanje pasa i mačaka zlokobni je virus koji se kod nas poput epidemije širi tokom cijele godine, a najviše u vrijeme godišnjih odmora. Stotine pasa i mačaka, do tada ravnopravnih članova porodice ostaju bez svojega doma. Većina njih skonča svoj život pod točkovima automobila ili zatučena uslijed zlostavljanja i vrlo mali broj napuštenih zivotinja nađe opet svoj dom.

Kako bi se stalo toj pošasti na kraj i lice okrutnosti zamijenilo licem samilosti i razumijevanja, svi mi moramo postati svjesni činjenice da životinje nisu igračke, da je nabavka životinje jednako odgovoran korak kao i osnivanje porodice, jer su životinje osjećajna bića te će u nama kad ih jednom udomimo gledati roditelja i prijatelja i uz nas se vezati sponom koju jedino smrt može prekinuti.

Ovo je dio slika novih pasa u gradu. Na svakom čošku novi pas. Mama mrtva na cesti a male bebe same ostale. Pored puta uz samu cestu napuštene bebe. Napušten vučijak. Svi napušteni !!! Nahranjeni su svi danas, a šta sutra .. ovome nema kraja…

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.