Lokalne TemeVolontersko udruženje "Street paws" Visoko: Životinje nisu igračke

Volontersko udruženje “Street paws” Visoko: Životinje nisu igračke

Napuštanje pasa i mačaka zlokobni je virus koji se kod nas poput epidemije širi tokom cijele godine, a najviše u vrijeme godišnjih odmora. Stotine pasa i mačaka, do tada ravnopravnih članova porodice ostaju bez svojega doma. Većina njih skonča svoj život pod točkovima automobila ili zatučena uslijed zlostavljanja i vrlo mali broj napuštenih zivotinja nađe opet svoj dom.

Kako bi se stalo toj pošasti na kraj i lice okrutnosti zamijenilo licem samilosti i razumijevanja, svi mi moramo postati svjesni činjenice da životinje nisu igračke, da je nabavka životinje jednako odgovoran korak kao i osnivanje porodice, jer su životinje osjećajna bića te će u nama kad ih jednom udomimo gledati roditelja i prijatelja i uz nas se vezati sponom koju jedino smrt može prekinuti.

Ovo je dio slika novih pasa u gradu. Na svakom čošku novi pas. Mama mrtva na cesti a male bebe same ostale. Pored puta uz samu cestu napuštene bebe. Napušten vučijak. Svi napušteni !!! Nahranjeni su svi danas, a šta sutra .. ovome nema kraja…


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE