SportAuto-MotoVN Kine za sada ostaje u kalendaru za 2023.

VN Kine za sada ostaje u kalendaru za 2023.

Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Kine i dalje se nalazi u kalendaru za narednu sezonu, saopštio je portparol šampionata, demantujući informacije britanskog javnog servisa (BBC). BBC je u utorak objavio vijest u kojoj se navodi da će trka u Kini biti otkazana zbog politike te zemlje u vezi sa pandemijom korona virusa.

“Nastavljamo da pratimo situaciju u vezi sa korona virusom u Kini i održavamo bliski kontakt sa promoterima i vlastima. Kina je uključena u kalendar za 2023. i dok ne objavimo drugačije, to ostaje tako”, rekao je portparol Formule 1, za agenciju France Presses.

Velika nagrada Kine zakazana je za 16. april naredne godine u Šangaju i trebalo bi da bude četvrta trka u rekordnom kalendaru (24 trke).

Trka Formule 1 u Kini je posljednji put vožena 2019. godine.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE