ZDKSportVlada ZDK odobrila sredstva sa Transfera za sport: 1,25 miliona KM za...

Vlada ZDK odobrila sredstva sa Transfera za sport: 1,25 miliona KM za aktivnosti klubova i saveza, sportske manifestacije i školski sport

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, donijela je odluku o odobravanju sredstava sa Transfera za sport u 2023. godini u ukupnom iznosu od oko jedan milion i 250 hiljada maraka.

Prema riječima resorne ministrice Draženke Subašić, komisija koja broji 25 članova pregledala je više do 240 aplikacija i ocijenila projekte, tako da će odobrena sredstva biti raspoloživa u skoro vrijeme.

– Procentualno, dio od 23 posto se odnosi na kotizacije, a ostala sredstva na redovne aktivnosti naših klubova, sportskih saveza, na posebne manifestacije od značaja za Zeničko-dobojski kanton i ono što smo naglašavali sve vrijeme, a to je podrška školskom sportu – sportu u osnovnim i srednjim školama i Univerzitetu u Zenici – rekla je ministrica Subašić.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE