BiHVlada FBiH od Vijeća ministara traži privremeno ukidanje poreza na plin

Vlada FBiH od Vijeća ministara traži privremeno ukidanje poreza na plin

Na današnjoj sjednici Vlada Federacije BiH je, na inicijativu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, usvojila i uputila inicijativu Vijeću ministara u vezi s cijenama plina.

Naime, Vlada i resorno federalno ministarstvo predlažu da se poduzmu aktivnosti privremenog ukidanja stope poreza na prirodni plin u trajanju od šest mjeseci.

Inače, projekcije daljeg kretanja cijene plina, kako je konstatovano na sjednici, teško je planirati, jer su cijene naftnih derivata uslovljene globalnim stanjem i političkim utjecajima u Evropi i svijetu.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE