NaslovnicaBiHVlada FBiH od...

Vlada FBiH od Vijeća ministara traži privremeno ukidanje poreza na plin

Na današnjoj sjednici Vlada Federacije BiH je, na inicijativu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, usvojila i uputila inicijativu Vijeću ministara u vezi s cijenama plina.

Naime, Vlada i resorno federalno ministarstvo predlažu da se poduzmu aktivnosti privremenog ukidanja stope poreza na prirodni plin u trajanju od šest mjeseci.

Inače, projekcije daljeg kretanja cijene plina, kako je konstatovano na sjednici, teško je planirati, jer su cijene naftnih derivata uslovljene globalnim stanjem i političkim utjecajima u Evropi i svijetu.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.